Aanbod op Maat

Het aanbod van Kinderpraktijk BinnensteBuiten is divers. Onderstaand staan enkele mogelijkheden uitgewerkt. Heb je specifieke wensen? Neem dan contact op over een aanbod op maat. Ik denk graag mee in mogelijkheden.

Individuele Begeleiding

Bij individuele begeleiding werk ik een op een met je kind. Ik sluit met een open vizier aan bij wat je kind aanspreekt aan activiteit, oefening of spel. De inhoud is volgend, er is geen vastomlijnde route, maar we bewegen mee met de behoefte. In een ongedwongen bezig zijn zal je kind gemakkelijk en ‘zonder nadenken’ in gesprek komen vanuit zijn/haar eigen gevoel en beleving. Je kind kan gewoon zichzelf zijn.

Enkele thema’s die aan de orde kunnen komen:

 • zelfkennis – wie ben ik
 • zelfvertrouwen – geloven in mezelf
 • zelfbeeld – hoe denk ik over mezelf
 • zelfbewustzijn – wie ben ik t.o.v. de ander
 • mijn thuis en familie
 • emoties en gevoelens
 • omgaan met grenzen, nee zeggen, stevig staan
 • rust vinden en ontspannen
 • lichaamsseintjes en goed voelen
 • helpende gedachten, positief denken
 • leren hulp te vragen

Workshop

Een workshop bestaat uit een eenmalige op zichzelf staande training van 1-10 kinderen rond een specifiek thema. Kernonderwerpen zijn: zelfvertrouwen, weerbaarheid en sociale interacties.

Het doel van de workshop is je kind een positieve impuls en handreiking te bieden rondom zijn of haar gedrag en het oefenen van een vaardigheid. Binnen de groep leert je kind over zichzelf en van andere kinderen. De workshop heeft een interactief en dynamisch karakter.

Vriendentraining

De vriendentraining leert je kind vaardigheden aan, versterkt het zelfvertrouwen, ondersteunt en versterkt de weerbaarheid en zorgt voor het algehele emotionele welbevinden om om te gaan met de uitdagende momenten in het leven.

De vriendentraining gaat aan de slag met zowel het lichaam als met gedachtes en gedrag. De begeleiding bestaat uit samenwerkingsactiviteiten, waarbij de inhoud wordt afgestemd op de behoeftes. Creativiteit, plezier en het ongedwongen bezig zijn staan hierin centraal.

De vriendentraining start op diverse momenten door het jaar heen en wordt aangeboden in de leeftijdsgroepen 5-7 jaar en 8-10 jaar. Gebaseerd op het vriendenprogramma: Fijn! Vrienden (5-7 jaar) en Vrienden voor het leven (8-10 jaar).

Ouder Begeleiding

Voor jou als ouder(s) biedt Kinderpraktijk BinnensteBuiten hulp bij het versterken van de relatie met je kind thuis en begeleiding in de omgang met school. Ik kan objectief met je meekijken, je bevragen zodat de zorg helder wordt en je verder helpen antwoorden te vinden.

Vanuit mijn onderwijsachtergrond beschik ik over rijke werkervaring en kennis, maar ook over een ruim netwerk. Ik ben bekend met de diverse loketten van zorg en de routes.