Deelname

Spreekt de benadering van Kinderpraktijk BinnensteBuiten je aan? Neem dan contact met mij op of meld je kind direct aan. Door het jaar heen starten er geregeld trainingen en geef ik diverse workshops. 

Agenda 2025

Hieronder vind je de workshops en trainingen die voor de komende tijd zijn gepland.

Workshop "Als ik boos word" wo 22 jan

Locatie: MFC De Roef, Middelste Wei 2-4, Harderwijk

Tijdstippen:

  • 14:00 – 15:00 uur voor leeftijdsgroep 5-7 jaar
  • 15:30 – 16:30 uur voor leeftijdsgroep 8-10 jaar

Kosten: 25 euro p.p.
Aantal kinderen: 1-10

Inhoud:

Emoties zijn belangrijk, ze zetten je in beweging en zorgen dat je in actie komt. Ze helpen je met jezelf te ontwikkelen en om te overleven. Emoties vertellen je hoe het met je gaat. Leer je te luisteren naar je emoties en hoe je ze op een gezonde manier kunt uiten, dat betekent dat je goed voor jezelf kunt zorgen.

Door je emotie te uiten, kun je ‘m loslaten, je verwerkt een situatie, maak je jezelf duidelijk aan je omgeving en daardoor word je ook geholpen.

Boosheid geeft grenzen aan. Het geeft je vaak kracht en energie om voor jezelf op te komen.

Boosheid heeft een oorzaak: je kind kan ergens over gefrustreerd zijn, iets lukt niet; je kind heeft ergens geen controle over, een gevoel van onmacht; lichamelijke of mentale pijn; schrik; je kind kan op een manier behandeld wordt, dat grensoverschrijdend is en niet prettig (meer) is; je kind kan iets onrechtvaardig vinden.

Het is belangrijk je kind bewust te maken en te leren herkennen van de boosheid, ernaar te luisteren en wat mogelijke oplossingen zijn, voordat het kookpunt bereikt is.

Wat kan helpen om je boosheid kwijt te raken:

  • Bewegen
  • Iets met je handen doen
  • Schreeuwen
  • Ademhaling
  • Praten
  • Helpende gedachte

Tijdens deze workshop leert je kind hoe boosheid wordt veroorzaakt en waarom iets waar je boos om wordt belangrijk voor je is, op welke manier je je boosheid wél en liever niet kunt uiten. Praktische stappen, die hierbij aan de orde komen zijn:

  • 1 herkennen; wat is het dat ik voel?
  • 2 benoemen: hoe heet dat wat ik voel?
  • 3 accepteren: ik mag me zo voelen
  • 4 op een gezonde manier uiten: ik weet wat ik kan doen als ik mij zo voel

Deze workshop geeft je kind inzicht en begrip over zijn of haar eigen boosheid en keuzemogelijkheid om anders te leren reageren.

Klik hier om aan te melden voor de workshop (opgave kan uiterlijk tot 9 januari)

Workshop " Samenwerken & samenspel" wo 29 jan

Locatie: MFC De Roef, Middelste Wei 2-4, Harderwijk

Tijdstippen:

  • 14:00 – 15:00 uur voor leeftijdsgroep 5-7 jaar
  • 15:30 – 16:30 uur voor leeftijdsgroep 8-10 jaar

Kosten: 25 euro p.p.
Aantal kinderen: 1-10

Inhoud:

Samenwerken staat centraal. Niet tegen elkaar of voor jezelf maar mét elkaar een gezamenlijk doel bereiken. Plezier en betrokkenheid met elkaar staan voorop. Je kind oefent vaardigheden die nodig zijn om succesvol te zijn in een groep.

Samenspel heeft een positieve invloed op de ontwikkeling. Je kind leert te overleggen, naar elkaar te luisteren, samen beslissingen te nemen en creatief te denken.

Zo oefent en leert je kind:

  • communicatievaardigheden: naar elkaar luisteren, je mening kunnen geven
  • denkvaardigheden: strategisch kunnen denken en probleemoplossend vermogen
  • samenwerkingsvaardigheden: omgaan met afspraken en regels: regels kennen en in de praktijk brengen, bedenken, flexibel veranderen of aanpassen. Dit bevordert de intelligentie en de creativiteit.

In een samenwerkingsspel leert je kind dat je een doel kunt halen of niet kunt halen. In elk spel werken de spelers samen om een bepaald doel te halen. Dat kan lukken óf niet lukken. Wanneer het doel niet behaald is, gaan kinderen vaak vanzelf al samen kijken hoe het een volgende keer beter kan. Zo zet een samenwerkingsspel ook aan tot verder leren en verder ontwikkelen.

Er is een hoge mate van betrokkenheid bij het spel en kinderen kunnen er echt in op gaan. Elk kind kan meedoen op zijn of haar niveau.

Tijdens deze workshop gaan we interactief aan de slag met diverse activerende samenwerkingsspelen waarin we- naast samen plezier maken, leren gezamenlijk een doel te bereiken. Bij ieder samenwerkingsspel blikken we op een positieve wijze terug op wat er onderling gebeurde en wat we hieruit leren.

Klik hier om aan te melden voor de workshop (opgave kan uiterlijk tot 16 januari)

Workshop "Voelen-denken-doen" wo 5 feb

Locatie: MFC De Roef, Middelste Wei 2-4, Harderwijk

Tijdstippen:

  • 14:00 – 15:00 uur voor leeftijdsgroep 5-7 jaar
  • 15:30 – 16:30 uur voor leeftijdsgroep 8-10 jaar

Kosten: 25 euro p.p.
Aantal kinderen: 1-10

Inhoud:
Hoe je over iets denkt, bepaalt hoe je je voelt. Vanuit wat je denkt en hoe je je voelt, gedraag je je op een bepaalde manier. Hoe positiever je denkt, hoe beter je je voelt.

Als je kind regelmatig negatief denkt en kijkt naar wat niet goed gaat of wat hij/zij niet kan of heeft, dan kan het helpen om inzicht te geven in zijn/haar manier van denken. Je kunt eenzelfde situatie op twee manieren bekijken: het glas is halfvol (positieve, helpende gedachte) of het glas is halfleeg (negatieve gedachte). Hoe je over iets denkt, bepaalt hoe je je voelt. Vanuit wat je denkt en hoe je je voelt, gedraag je je op een bepaalde manier. Hoe positiever je denkt, hoe beter je je voelt.

Helpende of positieve gedachten zijn gedachten die je een prettig gevoel geven of die je helpen en ondersteunen om dingen te doen. Je kunt jezelf aanmoedigen en motiveren met positieve gedachten. Een helpende gedachte geeft je een duwtje in de rug. Helpende gedachten over jezelf zijn prettig, gewenst, effectief en positief. Ze zorgen dat je je ontspannen voelt, blij en trots.

Voorbeelden van helpende gedachten zijn:

  • Ik ben goed zoals ik ben
  • Ik ben een doorzetter
  • Ik mag fouten maken, daar leer ik van
  • Anderen vinden het leuk om met mij om te gaan
  • Ik kan dit, dit lukt mij

Tijdens deze workshop leert je kind; na te denken over positief denken en je goed voelen; bespreken we stappen om bewust stil te staan bij wat je denkt, hoe je je voelt en wat je vervolgens doet; leren we gedachten herkennen, relativeren en omzetten van negatieve gedachten naar helpende gedachten.

Klik hier om aan te melden voor de workshop (opgave kan tot uiterlijk 24 januari)

Workshop " Groeien in zelfvertrouwen" wo 26 feb

Locatie: MFC De Roef, Middelste Wei 2-4, Harderwijk

Tijdstippen:

  • 14:00 – 15:00 uur voor leeftijdsgroep 5-7 jaar
  • 15:30 – 16:30 uur voor leeftijdsgroep 8-10 jaar

Kosten: 25 euro p.p.
Aantal kinderen: 1-10

Inhoud:

Zelfvertrouwen is geloven en vertrouwen dat wie jij bent goed is, jezelf accepteren, jezelf kennen, dicht bij jezelf blijven, voelen wat goed voor je is, weten wat belangrijk voor jou is en vandaaruit handelen.

Het is normaal dat je kind zich weleens onzeker voelt. Iedereen kent van zichzelf wel een situatie waarin iets nieuws op je afkomt en je je afvraagt of je dit wel kunt. Onzekerheid herken je o.a. als je bij jouw kind ziet dat hij/zij:

  • twijfelt over zijn of haar eigen kunnen
  • bang is fouten te maken
  • in nieuwe en onbekende situaties zich onzeker voelt
  • bang is niet aardig gevonden te worden
  • lastig vindt met kritiek om te gaan

Je kind groeit in zelfvertrouwen als er ruimte is om zijn eigen ideeën vorm te geven: eigen ideeën, eigen fantasie en zelfbedachte oplossingen. Een kind heeft behoefte aan -vanuit een veilige plek, aanmoediging en zoveel mogelijk zelf mogen doen en ervaren, dit vergroot de zelfstandigheid. Als je ontdekt dat je iets kunt of dat iets je lukt na meerdere keren proberen, vergroot dit je zelfvertrouwen.

Belangrijk in het versterken van het zelfvertrouwen is aandacht te geven aan de kwaliteiten van je kind. Waar ben je goed in? Wat past bij jou en wat niet?

Tijdens deze workshop gaan we met elkaar nadenken over wie je bent met jouw specifieke kwaliteiten. Vervolgens gaan we op een creatieve, eigen manier dit vormgeven: dit ben ik en hier ben ik goed in!

Klik hier om aan te melden voor de workshop (opgave kan uiterlijk tot 17 februari)

Workshop "Leren nee zeggen" wo 5 mrt

Locatie: MFC De Roef, Middelste Wei 2-4, Harderwijk

Tijdstippen:

  • 14:00 – 15:00 uur voor leeftijdsgroep 5-7 jaar
  • 15:30 – 16:30 uur voor leeftijdsgroep 8-10 jaar

Kosten: 25 euro p.p.
Aantal kinderen: 1-10

Inhoud:
Nee-zeggen klinkt heel gemakkelijk, maar in het dagelijks leven komt je kind dit op veel fronten en keuzes die je maakt tegen.

Redenen waarom kinderen moeite hebben met nee-zeggen:

  • Een kind kan bang zijn de ander te kwetsen of wil de ander niet teleurstellen
  • Een kind zegt gemakkelijk ‘ja’ om erbij te horen en wil iedereen te vriend houden
  • Een kind heeft weinig zelfvertrouwen en durft niet voor zichzelf op te komen door zijn/haar mening te geven of te zeggen wat hij/zij wil
  • Een kind heeft een zorgzaam karakter en staat allereerst klaar voor de ander en cijfert zichzelf weg
  • Een kind kan bang zijn dat de ander boos wordt en wil een conflict vermijden
  • Een kind heeft moeite met sterk bepalende gedrag van de ander en is volgzaam of laat zich ompraten
  • Een kind heeft meer tijd nodig om te bedenken wat hij/zij ervan vindt of weet wat hij/zij wil

Waarom is het belangrijk dat kinderen leren nee-zeggen?

Als het kind zich steeds aanpast aan de ander, verliest het uiteindelijk zichzelf en heeft het geen eigen mening meer. Het kind kan negatief over zichzelf gaan denken, zich niet belangrijk meer vinden en gelooft niet meer in zichzelf en zijn/haar kunnen. Van binnen wringt dit en het kind voelt zich er ongelukkig door.

Een kind heeft behoefte gezien en gehoord te worden, met de ander op te trekken waarbij er wederzijds rekening wordt gehouden met wie je bent en waar je voor staat.

De workshop leert kinderen nadenken over situaties waarin nee-zeggen lastig blijkt: wat vind ik, wat zeg ik, wat doe ik?  Ook zal er aandacht gegeven worden aan de lichaamsuitstraling, het stemgebruik en hoe je iets zegt en het leren uitleggen van de reden waarom je nee-zegt tegen iets. De opzet is dynamisch en interactief. Er is ruimte voor inbreng, uitwisseling, reflectie en actieve oefening.

Klik hier om aan te melden voor de workshop (opgave kan tot uiterlijk 21 februari)

Workshop "Tot hier en niet verder" wo 12 mrt

Locatie: MFC De Roef, Middelste Wei 2-4, Harderwijk

Tijdstippen:

  • 14:00 – 15:00 uur voor leeftijdsgroep 5-7 jaar
  • 15:30 – 16:30 uur voor leeftijdsgroep 8-10 jaar

Kosten: 25 euro p.p.
Aantal kinderen: 1-10

Inhoud:
Geregeld komt je kind in situaties, waar hij/zij moet kiezen en ook een duidelijke grens moet stellen. Doe ik wel of niet mee met bepaald gedrag. Tot hoever ga ik? Denk aan uitdagend gedrag naar een buurjongen, iemand pesten onderweg naar huis of iemand op het speelterrein stevig uitschelden.

En wat doe je als dit soort gedrag op jou gericht is? Ren je zo hard als je kan weg, bevries je en weet je niet wat te doen of ga je juist in de aanval?

Tijdens deze workshop leert je kind na te denken over wat zijn/haar grens is. Hoe geef je je grens aan, wat zeg je als iets niet leuk is en als je wilt dat “ze” ophouden? Wat straal je uit en hoe kom je over?

Klik hier om aan te melden voor de workshop (opgave kan tot uiterlijk 28 februari)

Workshop "Stevig staan" wo 26 mrt

Locatie: MFC De Roef, Middelste Wei 2-4, Harderwijk

Tijdstippen:

  • 14:00 – 15:00 uur voor leeftijdsgroep 5-7 jaar
  • 15:30 – 16:30 uur voor leeftijdsgroep 8-10 jaar

Kosten: 25 euro p.p.
Aantal kinderen: 1-10

Inhoud:
Om stevig in het leven te staan, is het nodig aan te geven wat je wel wilt en wat niet, waar je aan meedoet en wat je laat, wat je als prettig ervaart en wat niet, wat jij belangrijk vindt en wat niet. Het gaat om keuzes maken, die persoonlijk zijn en je persoonlijke grens duidelijk maken. Het geeft aan: dit ben ik, dit voel ik, dit is mijn lijf, dit vind ik belangrijk.

In deze workshop gaat het om – door samen oefeningen te doen, te leren wat jouw grens is en die van de ander. Je hebt elkaar nodig om te ervaren en dat maakt dat je stevig kunt staan!

Uitgangspunten van deze workshop zijn:
Je hebt recht op respect
Je hebt recht op bescherming
Je kunt jezelf leren beschermen
Eerst ik en dan de ander

We gaan aan de slag met een diversiteit aan praktische, interactieve oefeningen:

– fysiek jouw grens en cirkel van bewegen aangeven en bewaken
– het versterken van je houding en je blik/uitstraling
– stevig staan: balans en focus

Klik hier om aan te melden voor de workshop (opgave kan uiterlijk tot 14 maart)

Workshop " Emoties beter begrijpen" wo 9 april

Locatie: MFC De Roef, Middelste Wei 2-4, Harderwijk

Tijdstippen:

  • 14:00 – 15:00 uur voor leeftijdsgroep 5-7 jaar
  • 15:30 – 16:30 uur voor leeftijdsgroep 8-10 jaar

Kosten: 25 euro p.p.
Aantal kinderen: 1-10

Inhoud:

Emoties geven uiting aan wat je van binnen voelt. Je laat zien en horen wat je denkt, wat je voelt en wat je wilt. Ze vertellen je hoe het met je gaat: waar beleef je plezier aan; wat maakt je verdrietig; waar erger je je aan; waar ben je bang voor; wanneer voel je je eenzaam; wat ontroert je; wat raakt je en wat kwetst je.  Doordat je je emoties leert kennen, leer je ook jezelf beter kennen in wat je nodig hebt.

Iedere emotie heeft een functie:
Angst waarschuwt je en beschermt. Je lichaam geeft seintjes wat er aan de hand is. Bij angst zijn je lichaamsseintjes, dat je het warm krijgt en gaat zweten en soms ook rillen, je wordt misselijk, je krijgt last van kortademigheid en hartslag versnelt. Angst veroorzaakt een reactie die aan kan zetten tot vechten, vluchten of bevriezen.

Boosheid is een sterke emotie die je kracht geeft om in beweging te komen. Om voor jezelf op te komen, jezelf te verdedigen, grenzen te trekken, je frustratie te uiten. Je komt op voor iets wat je onrechtvaardig vindt, iets wat waardevol voor je is. Je lichaamsseintjes zijn dat je het warm krijgt, je hartslag versnelt, je spant je spieren aan; startklaar om in actie (de aanval of verdediging) te komen.

Verdriet helpt je verlies en teleurstelling te verwerking en spanning los te laten. Verdriet doet pijn omdat je iets los moet laten wat belangrijk voor jou is. Je lichaamsseintjes zijn, dat je tranen in je ogen krijgt en gaat huilen, slikken, een brok in je keel, een bekneld gevoel op de borst, je krijgt een zwaar gevoel in je hoofd of achter je ogen of soms ook buikpijn.

Blij (vreugde) is een gevoel van welbevinden, geluk en goed voelen. Je voelt je ontspannen, open en licht. Als je blij bent is dit aanstekelijk en trekt het anderen aan. Lichaamsseintjes zijn je mooie glimlach, je ogen die stralen, je open blik, je zou wel willen springen en dansen!

Het (her)kennen van je gevoelens begint vaak heel zwart-wit: voel ik me goed of niet? Heb ik hier zin in of niet? Voelt deze keuze goed of niet? Vervolgens kun je woorden leren geven aan wat je voelt en wat dit gevoel met je doet.

Tijdens deze workshop gaan we aan de slag met de 4 basisemoties:bang, boos, blij en verdrietig. Je kind leert na te denken over: Wat gebeurt er als je boos/bang/verdrietig bent? Wat denk je? Wat voel je? Wat zegt je lichaam? En wat doe je? Wat heb je nodig? En wie kan je hier zo nodig bij helpen?

 

Klik hier om aan te melden voor de workshop (opgave kan tot uiterlijk 28 maart)

Vriendentraining Vrienden voor het Leven jan - mrt

Vriendentraining Vrienden voor het Leven, voor kinderen van 8-10 jaar

 

Voor kinderen die verlegen of onzeker zijn, bang zijn om dingen fout te doen, angstig zijn of situaties vermijden. Kinderen die moeite hebben om met hun gevoelens om te gaan of die negatief over zichzelf denken en piekeren. Maar ook voor kinderen die snel boos worden of moeilijk met teleurstellingen om kunnen gaan.

We gaan in 7 wekelijkse sessies als groep (2-5 kinderen) 1 uur met elkaar aan de slag. De afronding in sessie 8 is een individuele evaluatie met ouder(s), waarin een persoonlijke terugkoppeling wordt gegeven van wat je kind heeft ondernomen en geleerd.

Thema’s, die o.a. aan de orde kunnen komen:

  • zelfkennis en zelfvertrouwen: wie ben ik, geloven in mezelf
  • lichaamsseintjes en goed voelen
  • ontspannen en rust vinden
  • emoties en gevoelens van jezelf en de ander
  • weerbaarheid: omgaan met grenzen, nee durven zeggen, stevig staan
  • helpende gedachten, positief denken
  • samenwerken
  • hulp vragen: wie staat er om jou heen als steunteam?

Locatie:

  • Locatie: MFC De Roef, Middelste Wei 2-4, Harderwijk

Tijdstip:

15:30-16:30 uur

 

Data:

Start op vrijdagmiddag op 17 januari (vervolgdata:  24  –  31 januari ,  21 februari, 7  –  14 – 21 maart)

Afspraak voor kennismaking en intake: (uiterlijk) week van 6 – 10  januari

Afspraak voor afrondingsgesprek: week van 24 – 28 maart

Vriendentraining Fijn! Vrienden jan - mrt

Vriendentraining Fijn! Vrienden, voor kinderen van 5-7 jaar

 

Voor kinderen die verlegen of onzeker zijn, bang zijn om dingen fout te doen, angstig zijn of situaties vermijden. Kinderen die moeite hebben om met hun gevoelens om te gaan of die negatief over zichzelf denken en piekeren. Maar ook voor kinderen die snel boos worden of moeilijk met teleurstellingen om kunnen gaan.

We gaan in 7 wekelijkse sessies als groep (2-5 kinderen) 1 uur met elkaar aan de slag. De afronding in sessie 8 is een individuele evaluatie met ouder(s), waarin een persoonlijke terugkoppeling wordt gegeven van wat je kind heeft ondernomen en geleerd.

Thema’s die o.a. aan de orde kunnen komen:

  • zelfkennis en zelfvertrouwen: wie ben ik, geloven in mezelf
  • lichaamsseintjes en goed voelen
  • ontspannen en rust vinden
  • emoties en gevoelens van jezelf en de ander
  • weerbaarheid: omgaan met grenzen, nee durven zeggen, stevig staan
  • helpende gedachten, positief denken
  • samenwerken
  • hulp vragen: wie staat er om jou heen als steunteam?

Locatie:

  • Locatie: MFC De Roef, Middelste Wei 2-4, Harderwijk

Tijdstip:

14:00-15:00 uur

Data:

Start op vrijdagmiddag op 17 januari (vervolgdata:  24  –  31 januari ,  21 februari, 7  –  14 – 21 maart)

Afspraak voor kennismaking en intake: (uiterlijk) week van 6 – 10  januari

Afspraak voor afrondingsgesprek: week van 24 – 28 maart

Vriendentraining Fijn! Vrienden mei- juni

Vriendentraining Fijn! Vrienden, voor kinderen van 5 – 7 jaar

 

Voor kinderen die verlegen of onzeker zijn, bang zijn om dingen fout te doen, angstig zijn of situaties vermijden. Kinderen die moeite hebben om met hun gevoelens om te gaan of die negatief over zichzelf denken en piekeren. Maar ook voor kinderen die snel boos worden of moeilijk met teleurstellingen om kunnen gaan.

We gaan in 7 wekelijkse sessies als groep (2-5 kinderen) 1 uur met elkaar aan de slag. De afronding in sessie 8 is een individuele evaluatie met ouder(s), waarin een persoonlijke terugkoppeling wordt gegeven van wat je kind heeft ondernomen en geleerd.

Thema’s die o.a. aan de orde kunnen komen:

  • zelfkennis en zelfvertrouwen: wie ben ik, geloven in mezelf
  • lichaamsseintjes en goed voelen
  • ontspannen en rust vinden
  • emoties en gevoelens van jezelf en de ander
  • weerbaarheid: omgaan met grenzen, nee durven zeggen, stevig staan
  • helpende gedachten, positief denken
  • samenwerken
  • hulp vragen: wie staat er om jou heen als steunteam?

Locatie:

  • Locatie: MFC De Roef, Middelste Wei 2-4, Harderwijk

Tijdstip:

14:00-15:00 uur

Data:

Start op vrijdagmiddag 9 mei (vervolgdata:  16 – 23 mei, 6 – 13 – 20 – 27  juni)

Afspraak voor kennismaking en intake: (uiterlijk) week van 14 – 17 april

Afspraak voor afrondingsgesprek: week van 1 – 4 juli

 

Vriendentraining Vrienden voor het Leven mei - juni

Vriendentraining Vrienden voor het Leven, voor kinderen van 8 – 10 jaar

 

Voor kinderen die verlegen of onzeker zijn, bang zijn om dingen fout te doen, angstig zijn of situaties vermijden. Kinderen die moeite hebben om met hun gevoelens om te gaan of die negatief over zichzelf denken en piekeren. Maar ook voor kinderen die snel boos worden of moeilijk met teleurstellingen om kunnen gaan.

We gaan in 7 wekelijkse sessies als groep (2-5 kinderen) 1 uur met elkaar aan de slag. De afronding is een individuele evaluatie met ouder(s), waarin een persoonlijke terugkoppeling wordt gegeven van wat je kind heeft ondernomen en geleerd.

Thema’s, die o.a. aan de orde kunnen komen:

  • zelfkennis en zelfvertrouwen: wie ben ik, geloven in mezelf
  • lichaamsseintjes en goed voelen
  • ontspannen en rust vinden
  • emoties en gevoelens van jezelf en de ander
  • weerbaarheid: omgaan met grenzen, nee durven zeggen, stevig staan
  • helpende gedachten, positief denken
  • samenwerken
  • hulp vragen: wie staat er om jou heen als steunteam?

Locatie:

  • Locatie: MFC De Roef, Middelste Wei 2-4, Harderwijk

Tijdstip:

15:30-16:30 uur

Data:

Start op vrijdagmiddag 9 mei (vervolgdata:  16 – 23 mei, 6 – 13 – 20 – 27  juni)

Afspraak voor kennismaking en intake: (uiterlijk) week van 14 – 17 april

Afspraak voor afrondingsgesprek: week van 1 – 4 juli

Individuele Begeleiding

Individuele begeleiding kan ieder moment van het jaar starten, uiteraard in goed overleg. Uitgangspunt is een begeleiding op wekelijkse basis. Het aantal begeleidingsmomenten ligt vooraf niet vast. Gekeken wordt naar de voortgang en behoefte van het kind. Gedurende de begeleiding houden we onderling contact over het verloop van de begeleiding en wat er (nog) nodig is.

Locatie: Stakenbergerhout 107, Harderwijk

Ouder Begeleiding

Heb je als ouder een hulpvraag? Bijvoorbeeld:

  • je ziet dat je kind iets lastig vindt en je bent op zoek naar handvatten
  • je hebt behoefte aan een verhelderend gesprek zonder direct in een zorgtraject te belanden, of zonder dat je kind gelijk een stempel krijgt
  • school uit zorgen over je kind en je weet niet goed wat je hiermee aan moet
  • je hebt voor je kind een onderzoek laten doen en hebt een objectief iemand nodig om over de uitkomst te sparren

Neem dan contact met mij op. Probeer je vraag zo concreet mogelijk te maken en geef een beknopte context, zodat de hulpvraag specifiek is. Op basis hiervan kan ik kijken wat ik voor je zou kunnen betekenen.

Mogelijk kan ik ook met je meedenken indien er behoefte is aan het inzetten van specifiekere zorg.

Voor een afspraak kom ik graag bij je thuis.

Tarieven

De prijs van een workshop is 25 euro per kind per workshop.

Het uurtarief voor individuele begeleiding en ouder begeleiding is 70 euro.

De totaalprijs voor een Vriendentraining bedraagt 395 euro per kind. Dit is inclusief een kennismaking, 7 sessies en sessie 8 als een individuele evaluatie ter afronding.

Kinderpraktijk BinnensteBuiten is vrijgesteld van omzetbelasting.

Kindercoaching kan in sommige gevallen vergoed worden uit het Persoonsgebonden Budget (PGB). De AGB code van Kinderpraktijk BinnensteBuiten is 41521018.

Kinderpraktijk BinnensteBuiten is aangesloten bij de Nederlandse orde van beroepcoaches (NOBCO).